Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΡΟΔΙΤΙΚΟΣ ΚΑΠΑΜΑΣ ~~~ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ~~

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΑΡΝΑΚΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 


 ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ 
ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΠΑΜΑ.




ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑ Β. ΕΛΛΑΔΙΤΗ  ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΕΝΑΛΛΑΞ!!!! 
ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΒΛΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ 

 Η  ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ   ΜΟΥ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ....ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΩ ,ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ... ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ .
ΑΥΡΙΟ ΟΛΗ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ  ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ,,  ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ..
 ΙΔΟΥ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ,
ΜΙΑ ΚΟΥΦΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ 12-13 ΚΙΛΑ ΠΛΥΜΕΝΗ ΑΛΑΤΟ ΠΙΠΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΕΞΩ 

ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ( ΣΚΕΠΗ )..ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ...

ΚΙΜΑΣ , ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ 

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ..

 ΜΙΣΟ ΜΙΣΟ ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ,,ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ,ΑΛΑΤΙ,

ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΞΑΝΘΥΝΕΙ ,,,

  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΜ ΚΙΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑΔΑΚΙ  ,,ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ,, 


ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΥΖΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΛΤΕ ΤΟΜΑΤΑΣ  ..ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ...ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ,,ΕΔΩ ΜΟΥ ΞΕΦΟΡΤΙΣΤΗΚΕ Η ΜΗΧΑΝΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ,,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ,,
  ΣΤΟΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ,,ΚΙΜΙΝΟ ΚΑΝΕΛΛΑ ΠΙΠΕΡΙ .. 


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΠΛΗ ΚΛΩΣΤΗ ,,

ΚΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΨΙΜΟ ΠΡΩΤΑ ,,,,,


..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ...


ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ,...

ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!!

 ΟΣΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ..ΓΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥΤ ΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΧΙ  ΜΕΣΑ ΑΠΟΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ..

ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ..ΕΤΟΙΜΟ ,,,ΑΠΕΞΩ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΡΥΖΙ Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ,,, ΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΨΗΘΕΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΛΕΕΙ Η  ΜΑΝΑ  ΜΟΥ ΚΙΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ   






ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!

7 σχόλια:

  1. ΠΩ,ΠΩ ΤΙ ΩΡΑΙΟΟΟΟΟ!!!ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ,Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΛΑΣΕ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΒΑ!!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΕΜΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΤΟΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν αμάν!!!! Τι τέλειο πράγμα είναι αυτό!!!! Κι εγώ πρώτη φορά φέτος έκανα μαγειρίτσα και είμαι πολύ περήφανη, χαχαχαχαχα!!!! Εμείς τη σκέπη τη γεμίζουμε με συκωτάκια, ρύζι και άνιθο και φτιάχνουμε τους τζιγεροσαρμάδες, θα τους ξέρεις απ'το μπαμπά!!!
    Και του χρόνου με υγεία, με όλα τα αγαπημένα πρόσωπα στο γιορτινό σας τραπέζι Σέβα μου! Χρόνια Πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕΒΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ! Ξαναπείνασα με όλες αυτές τις νοστιμιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαγειρίτσα βλάχικη.
    Περιγραφή της σούπας μού έδωσε η Μάγια Γιαννίκα, που την πήρε από την πεθερά της, η οποία κατάγεται από την Κρανιά Τρικάλων. Και πάλι έχω αφαιρέσει το λίπος από το ζωμό.
    Υλικά (για 6-8 άτομα)
    Κεφάλι, σβέρκος και συκώτι από ένα αρνάκι του γάλακτος
    2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
    Αλάτι
    1/2 φλιτζ. βούτυρο
    2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού
    1 μάτσο λάπαθα, πλυμένα και κομμένα
    Μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 1/2 φλιτζ. άνηθος, ψιλοκομμένος
    2 φλιτζ. καλό, στραγγισμένο γιαούρτι

    Παρασκευή
    Πλένουμε το κεφάλι και το σβέρκο του αρνιού και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια. Βάζουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν και μόλις πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ σιγανή φωτιά. Το κεφαλάκι είναι βρασμένο, όταν το κρέας πέφτει από τα κόκαλα. Ζεματίζουμε το συκώτι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Πετάμε το νερό στο οποίο το ζεματίσαμε.

    Όταν το κεφαλάκι βράσει, το βγάζουμε από το ζουμί και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σουρώνουμε το ζουμί, πετάμε τα κρεμμύδια και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει. Αφαιρούμε όλο το λίπος που θα ανέβει στην επιφάνεια. Ξεκοκαλίζουμε το κεφαλάκι και το σβέρκο και κόβουμε όλο το κρέας σε μικρά κομματάκια (συμπεριλαμβάνουμε το μυαλό, τα μάτια, τη γλώσσα, τα μάγουλα κλπ). Μέχρι το σημείο αυτό, μπορεί να έχουμε κάνει την προετοιμασία μια μέρα πριν, και να κρατήσουμε τα κρέατα και το συκώτι στο ψυγείο.
    Όταν θα είναι να σερβίρουμε, βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα συκωτάκια, για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λάπαθα και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα κρέατα, τη ντομάτα και το μισό άνηθο και μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε μερικές φορές με ξύλινο κουτάλι. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και ίση ποσότητα νερού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10-15 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

    Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και άνηθο στο κάθε πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!