Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!


«Καθιέρωση της ‘Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’»

Το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιερώνει την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Την εβδομάδα αυτή καλούνται όλα τα ΚΠΕ, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης να διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Ειδικότερα, κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα υλοποιούνται οι παρακάτω δράσεις:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΠΕ
Tα ΚΠΕ όλης της χώρας θα συνεργάζονται και θα διοργανώνουν ανά Περιφέρεια ενημερωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών. Ø Σε κάθε ΚΠΕ, θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των Προγραμμάτων και των Δικτύων όλων των ΚΠΕ της Περιφέρειας, στους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει το ΚΠΕ.
Οι παρουσιάσεις θα συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο τις επόμενες ημέρες της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στα υπόλοιπα ΚΠΕ της Περιφέρειας.

Στην  Ρόδο μας λειτουργεί από πέρσι το:
 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου http://blogs.sch.gr/kpepetal//...
...το οποίο έχει διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης 
'Ετσι λοιπόν ήρθαμε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του κέντρου και κανονίσαμε για μια πρώτη  συνάντηση και ενημέρωση  για το πρόγραμμα:
«Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων»
το οποίο θα αναλάβουμε φέτος και σαν πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων και θα επισκεφθούμε το ΚΠΕ και την κοιλάδα πεταλούδων !!!  
 Η πρωτη  συνάντηση μας είχε οριστεί για Παρασκευή αλλά 
αναβλήθηκε για κάποιον ιδιαίτερο λόγο...
....κι έτσι σήμερα ήρθε στο σχολείο μας για την ενημέρωση εκπρόσωπος του ΚΠΕ  ο κύριος Κώστας Κώστας ο 
οποίος μας ενημέρωσε για την  μοναδική πεταλούδα της
Ρόδου:

Panaxia quadripunctaria



 ..............η οποία όλο αυτόν το καιρό   θα βρίσκεται σε στάδιο κάμπιας ....μεγαλώνει και θα μας περιμένει τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου,ως πεταλούδα για να την γνωρίσουμε κι από κοντά!!!! 








Επίσης το σαββατοκύριακο μαζί με το σύλλογο γονέων και εθελόντριες μαμάδες αποφασίσαμε να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του
 νηπιαγωγείου μας,
 φυτεύοντας λουλούδια και φυτά σε παλιά λάστιχα τα 
οποία βάφτηκαν και διακοσμήθηκαν από εμάς 


















Σήμερα τα παιδιά ανέλαβαν να τα φροντίζουν ανά ομάδες:









1 σχόλιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!