Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ-ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Την εβδομάδα  που μας  πέρασε ασχοληθήκαμε με την οικογένεια μας ...συζητήσαμε γιαυτήν ,φτιάξαμε κατασκευές ,ασχοληθήκαμε με μαθηματικά και παιχνίδια γλώσσας ,φτιάξαμε τον πίνακα γενεθλίων της τάξης μας και η εβδομάδα μας έκλεισε με την παρακολούθηση κουκλοθεατρικής παράστασης στο σχολείο μας !!

 Αφου συζητήσαμε αρκετά για τις οικογένειες μας 
φτιάξαμε το βιβλίο :
~~~~Όλα  για την οικογένεια μας ~~~~
από την   ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ 

 ζωγραφίσαμε και μετρήσαμε τα άτομα σε κάθε οικογένεια,

 διαβάσαμε την οικογένεια Ψηλοκοντού και προτειναμε τροπους να βοηθαμε ολοι μεσα σε μια οικογενεια,
Στην συνέχεια φτιάξαμε το ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ  ιδέα απο pinterest
 για να το παίξουμε με τους γονείς μας.
Έπρεπε να μαντέψουν ποιοι  είμαστε απο αυτα που είπαμε και ζωγραφίσαμε!!!  

 Στον προτζεκτορα είδαμε το παραμύθι  «Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό» του Ντιμίτερ Ινκιόφ, η αγαπημένη κούκλα ενός μαραγκού του ζητάει να της φτιάξει ένα μωρό. Μόλις πραγματοποιείται η ευχή της, η νέα κούκλα – κόρη ζητάει και εκείνη ένα δικό της μωρό. Αυτό επαναλαμβάνεται, μέχρι που ο μάστορας φτάνει να κατασκευάσει μια ολόκληρη σειρά από κούκλες μειουμένου μεγέθους, όπου η μια κυοφορείται μέσα στην άλλη

 και παιξαμε με την δικιά μας Μπαμπούσκα ,
 ....απο την μεγάλη στην μικρή, 
 ...κι αντίστροφα. 
 και την φτιάξαμε κατασκευή  με διπλόκαρφο 

Με αφορμή τα γενέθλια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ φτιάξαμε τον πίνακα γενεθλίων της τάξης μας ,


 καταγράψαμε και μετρήσαμε 


 ΕΤΟΙΜΟΣ

Και σήμερα παρακολουθησαμε στο σχολείο την κουθεατρικη παρασταση

~~~~Όταν ο Σπυρέτο Μο ... κοιμήθηκε!~~~


Ο Σπυρέτο Μο, ένας αληθινός υπερήρωας ονειρεύεται ώσπου μια μύγα τον απαγάγει! Ένα ποιητικό ταξίδι στο χρόνο του ονείρου, εκεί στην Ραϊσού όπου διαφεντεύει ένας μονόφθαλμος κύκλωπας, ο Τονατομάτ. Ήτανε σαν όνειρο τότε που ο υπερήρωας Σπυρέτο Μο είχε κατατροπώσει με μια λαβή το τέρας με το ένα μάτι και τα δυο πελώρια αυτιά που ήταν σαν αυγά τηγανητά! Μια σπουδαία περιπέτεια στην χώρα της φαντασίας και του ονείρου που θα σας ταξιδέψει…
Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Όταν ο Σπυρέτο Μο Κοιμήθηκε», δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από το Θέατρο Ανάποδα.
Στο κείμενο της παράστασης είναι έντονη η παρουσία του έμμετρου λόγου αλλά και των διαλόγων. Η ιστορία του Σπυρέτο Μο είναι πολύ κοντά στο πνεύμα των παιδιών με την αγάπη τους για τα φανταστικά πλάσματα, με την αγωνία τους για την ελευθερία, τις περιπέτειες και με την πιστότητα στη φιλία. Τα συμφραζόμενα σε μονολόγους και διαλόγους αλλά και τα συνειρμικά ερεθίσματα, συντελούν στη δημιουργία ενός απολαυστικού σύγχρονου κειμένου.
Ο Σπυρέτο Μο καθώς και όλες οι κούκλες που πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια μας είναι κατασκευασμένες με μεικτή τεχνική. Μέσα από τον πειραματισμό για την κατασκευή των σκηνικών και της κούκλας, το Θέατρο Ανάποδα μεταφέρει το κουκλοθέατρο του στον εικαστικό χώρο παντρεύοντας διάφορες τεχνικές και μηχανισμούς κίνησης. Κατά τη διάρκεια της παράστασης το σκηνικό μεταμορφώνεται, μεταφέροντας το θεατή στο σκηνικό χώρο που ορίζει η εξέλιξη της ιστορίας.
Ο Σπυρετο Μο γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα να ονειρεύεται και να κατατροπώνει όλα τα θεριά που συναντάει στο διάβα του! Όποιος ονειρεύεται μπορεί να κάνει την πραγματικότητα όνειρο! Αυτό το όνειρο του Σπυρέτο Μο, το πιο ωραίο απ’ όλα, το έχουν δει χιλιάδες παιδιά σε όλη την χώρα!
Η Παράσταση απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού καιμεταφέρεται σε σχολεία. Δεν έχει καμία τεχνική απαίτηση και μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και μέσα σε τάξη, εφόσον δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος για εκδηλώσεις. Υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες από μία παραστάσεις σε μία μέρα, ώστε να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός παιδιών.


καλο Σ/Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!