.Μπισκοτάκια που φτιάχνουν κάθε χρόνο οι κόρες μου ,από μια συνταγή που έδωσε στην μεγάλη μου η κυρία των γερμανικών της.Μπορειτε να τα φτιάξετε κι οποιάδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και με άλλα σχεδιάκια !
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ :
300 ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ
1ΜΠΕΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
280ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
280ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
280ΓΡ .ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
2 ΑΥΓΑ(ΚΡΟΚΟΥΣ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε αλεύρι μπέκιν και άχνη ζάχαρη σε ένα μπωλ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο- όχι λιωμένο - απλά μαλακό να είναι,μετά
τα αμύγδαλα περασμένα μια φορά στο μούλτι μηχάνημα -να μην γίνουν σκόνη όμως- και μετά τους κρόκους αυγών μόνο .
Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ....αν κολλάει η ζύμη ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι .
Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη και με χριστουγεννιάτικα κουπάτ φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας.
Αν θέλουμε βάζουμε σισάμι από πάνω ή διάφορες άλλες χρωματιστές ζάχαρες για διακόσμηση .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο σε ταψί με λαδόκολλα !
Υ.Γ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Για να πετύχουν τα μπισκοτάκια...... όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν ,να ζυμωθούν από 20 παιδικά κρινοδακτυλάκια , να γίνει η κουζίνα μες στο αλεύρι μαζί με τις παιδικές αλευρωμένες μυτούλες ,να καεί η πρώτη φουρνιά , να ψιλοτσακωθει η μικρή με τη μεγάλη για το ποια θα φτιάξει τα πιο πολλά σχέδια .......και στο τέλος να τα αφήσουν όλα να τα μαζεψει η μαμά .........για να προλάβουν να δουν ταινια που μολις άρχιζεεεεεεεεεε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!
ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΕΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Μιαμμμμ....πιο πολύ όμως μου άρεσαν τα μυστικά επιτυχίας!!!! Η πιο γλυκιά και τρυφερή συνταγή που διάβασα ποτέ :))) Εννοείται πως θα την κάνουμε κι εμείς με τ'αγόρια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα γίνουυυυν μέσα στο Σ/Κ!!!!!!!!ΘΕΝΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΥΛΙΑ-ΚΥΛΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΚΙ ΕΓΩ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή