Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΡΟΔΟΥ

 Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ

Ένα πραγματικά σπάνιο δείγμα κάλλους του νησιού είναι η διάσημη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ρόδου. Πρόκειται για κοιλάδα μήκους 6 χλμ. γεμάτη ρυάκια, πεύκα, πλατάνια, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και χιλιάδες πεταλούδες!
Το καλοκαίρι, οι πεταλούδες κατακλύζουν την περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Απλοί τουρίστες αλλά ακόμα και ερευνητές και επιστήμονες έρχονται να απολαύσουν και να ερευνήσουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο.
Το είδος της πεταλούδας, που είναι γνωστό και ως πεταλούδα της Ρόδου, στην επιστημονική ορολογία το συναντάμε ως «Πεταλούδα η τετραγωνόστικτος» ή λατινικά Panaxia Quandripunctaria. Θα τις δείτε κατά χιλιάδες πάνω στους κορμούς των δέντρων, όπου αναζητούν δροσιά, υγρασία και τροφή.
Στην κοιλάδα, έχουν κατασκευασθεί γεφυράκια, τεχνητές λιμνούλες και δρόμοι που διευκολύνουν την περιήγησή σας σε αυτό το μοναδικό μέρος.
Κοντά στην κορυφή της κοιλάδας, υπάρχει ένα ιστορικό μοναστήρι που κατέχει σημαντική θέση στην νεότερη ιστορία της Ρόδου. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγιά την Καλόπετρα και το έκτισε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το 1874, μετά από ένα θαύμα της Παναγίας, όπως λέει η παράδοση.

 Όλες οι Πεταλούδες που μαζεύονται στην κοιλάδα ανήκουν σε ένα και μόνο είδος και όχι σε πολλά είδη. Οι πεταλούδες παραμένουν ακίνητες κατά την διάρκεια της ημέρας πάνω σε βράχους, σε κορμούς και φυλλωσιές. Οι μετακινήσεις τους πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της νύχτας. Και γι αυτό πολύ επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την συμπεριφορά της Πεταλούδας πηγαίνουν με την ιδέα ότι θα δούν πεταλούδες να πετούν και η απογοήτευση τους είναι εμφανής μόλις διαπιστώσουν ότι οι πεταλούδες που απαντώνται κατά μήκος και πλάτος της κοιλάδας παραμένουν ακίνητες στην θέση τους. 
 Ό

ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΩΜΑΤΑ 

ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΜΕ ..

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΤΗΣ ,,

Προσθήκη λεζάντας


ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜς ΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΕΙΔΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ,,ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ
4 σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!