Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ACTION AID :Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΞΑΝΑ 2015

Το  2ο νηπιαγωγείο Κοσκινού συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης 2015 της ACTION AID  για τ ην εκπαίδευση 

Πληροφορίες για την φετινή ΔΡΑΣΗ δείτε παρακάτω

Το 2015, χρονιά εκπνοής των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, έφτασε και πραγματικά έχει σημειωθεί αξιοθαύμαστη πρόοδος!
  • Τα τελευταία 15 χρόνια 50 εκατομμύρια παιδιά που μέχρι τότε δεν πήγαιναν σχολείο έχουν γραφτεί στο Δημοτικό!
  • Ειδικά την περίοδο 2000 με 2008 η πρόοδος ήταν τόσο ταχεία ώστε εάν συνεχιζόταν όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να πάνε σχολείο έως το 2015.
  • Πολλές χώρες έχουν πετύχει εξαιρετική πρόοδο προς την εκπαίδευση για όλους. Το Λάος, η Ρουάντα και το Βιετνάμ έχουν μειώσει τη σχολική τους διαρροή κατά τουλάχιστον 85% από το 2006.
Όμως
  • 58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, 68 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό μας  κάνει 126 εκατομμύρια, περίπου όσο ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιαπωνίας.
  • 1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό Σχολείο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουν πριν το ολοκληρώσουν.
  • 1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας.
Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν του νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.
Η παρουσία η δική σας και των μαθητών σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αξιοσημείωτη καθώς περισσότερα από 250.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει!
Η εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του Σεπτέμβρη και η συγκεκριμένη εκστρατεία θα βοηθήσει αυτό το στόχο. 
Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας!
  • Χρησιμοποιήστε το υποστηρικτικό υλικό της εκστρατείας που σας έχουμε στείλει ή κατεβάστε το από εδώ ηλεκτρονικά.
  • Την εβδομάδα 27 Απριλίου- 3 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να μας στείλετε τη δική σας λέξη που θα ταξιδέψει!
  • Στείλτε τη φωτογραφία με τη δική σας λέξη στο education.hellas@actionaid.org έως τις 11 Μαίου.


ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ




 ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΙΣ  ΑΦΙΣΣΕς  ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΙ ΗΤΑΝ ...

Αγαπητοί Υπουργοί, θέλω να πηγαίνω στο σχολείο γιατί
......ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ 


 ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜΗΜΑ (ΚΥΡΙΑ ΣΕΒΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ)












Αγαπητοί Υπουργοί, θέλω να πηγαίνω στο σχολείο γιατί......ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΡΑΜΑΤΑ 

ΑΠΟΤΟ Β ΤΜΗΜΑ (ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ)


1 σχόλιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ..ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!